Blog

Düğün Mekanı Seçerken Nelere Dikkat etmeliyiz?

Bir düğün konsepti belirlemelisin hayalindeki bir kır düğünü mü, yoksa şık bir balo salonu mu ,Bir düğün bütçesi oluşturmalı ve bu bütçe doğrultusundaki mekanlardan randevu almalısınız ki çok vakit kaybetmeyin ve çok yorulmayın.

Hayalinizdeki kır düğünüyse mutlaka düğün gecesi için yağmur yada soğuk hava olasılığına karşı mekanın B planlarının ne olduğunu sormalısınız. Örneğin; Bahçedeki düğün alanı  700 kişi kapasiteli kapalı alan ise 300 kişilik yağmur olması durumunda ciddi sorun yaşatmaktadır. Düşündüğün aylardaki yağmur yada soğuk hava olma  olasılığını meteorolojinin arşivinden öğrenebilirsiniz. Sadece yağmur değil soğuk hava da misafirleri olumsuz etkileyen durumlardan biridir. 20 c  derecenin altına düşerse hava sıcaklığı abiye giyen bayanlar üşüyebilirler. Sizin tarihinizden bir gün önce  yağan yağmur bile misafirlerin çim alanda yürümelerinde ciddi sorunlar çıkarabilmektedir. Kır düğününde bu ayrıntılara dikkat edin.

Balo salonunda evlenmeyi düşünüyorsanız, öncelikle Düğün için misafir sayınızı belirlemeden salon ve mekan bakmaya başlamayın. Misafir sayınızı belirleyin ve o sayıda kapasitesi olan mekanlarla başlayın. Örneğin düğünün sayısı 1000 kişilik sizin öncelikle bu sayıdaki mekanları belirleyip araştırmaya başlamalısınız. Öncelikle kız ve erkek tarafı olarak misafir listenizi oluşturun  düğün mekanı ile anlaşırken bu sayı üzerinden anlaşın. Çünkü düğün mekanları size düğününüz hangi ay, hangi gün, gündüz düğünü mü? akşam düğünü mü ? yemekli mi ? kokteyl şeklinde mi ? gibi sorular yöneltecektir. Çünkü bu sorular düğün fiyatlarını belirleyen kriterlerdir. Bu soruların cevaplarını bilmeden yola çıkmayın. Yapacağınız bu misafir listesi daha sonraki aşamalarda sizi birçok konuda rahatlatacaktır. Örneğin  davetiyeci size kaç adet davetiye istediğinizi soracak cevabı bu listede, düğün yaklaştı davetiye dağıtılacak kimlere davetiye dağıtacağınız sorusunun cevabı bu listede, Misafirler için masa oturma planı yapacaksınız kimi kiminle nereye oturtacağınız sorusunun cevabı da bu listede.